Kalkstenen

Belgische Blauwe Hardsteen, ook Petit Granit genoemd, is de best gekende steensoort van Wallonië. Hij wordt door een tiental groeven ontgonnen en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kleine fossielen, zogenaamde crinoïden. Deze steen laat verschillende oppervlaktebewerkingen toe waardoor hij perfect geschikt kan worden gemaakt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

 De Maasvallei is altijd al een bevoorrechte winningsplaats voor siersteen geweest. Ook nu nog zijn er twee Maaskalksteengroeven actief: die van Vinalmont en van Longpré. 

Door de jaren heen is Doornikse steen in verschillende prestigieuze gebouwen verwerkt; een mooi voorbeeld is de kathedraal van Doornik.Het zwarte marmer van Golzinne is al sinds mensenheugenis heel gewild om zijn puurheid en zijn unieke karakter, terwijl de rode en grijze marmersoorten bekoren met hun rijk gevulde palet van kleurschakeringen.Bij de lichtere kalkstenen vinden we de zanderige kalksteen van Gobertange en die van Fontenoille, die beiden het meest op Franse steensoorten lijken. 

Waarom kiezen voor steen uit Wallonië?

Natuursteen heeft al eeuwenlang een vaste plaats in ons leven. Echte steen past naadloos in het landschap, gaat op in de omgeving, verfraait stad en natuur.

Natuursteen was het materiaal bij uitstek van de vroegere bouwmeesters, maar ook hedendaagse architecten maken er graag gebruik van. Echte steen staat immers borg voor comfort en woonkwaliteit.

Omdat Wallonië een natuursteenrijk gebied is, kan ons land intussen op een enorme vakkennis bogen. Met 17 variëteiten kwaliteitssteen, verwerkt met de modernste technologie, biedt de natuursteensector u een uitgebreide waaier producten, tinten en afwerkingen voor elk gebruik.

Natuursteenbewerking in onze contreien is synoniem aan eeuwenlange vakkennis. Uiteindelijk is de toets der tijd de beste garantie voor een bouwmateriaal en onze steensoorten hebben die allemaal met vlag en wimpel doorstaan. Kiezen voor natuursteen uit Wallonië betekent kiezen voor het behoud van lokale tewerkstelling. Onze groeven staan dicht bij hun klanten die rechtstreeks kunnen genieten van een kwaliteitsvolle dienstverlening doorheen de hele keten. Vertrouwen en traceerbaarheid zijn ook niet te verwaarlozen elementen. Er zijn maar heel weinig tussenstappen. Het is dus gemakkelijk om een plaats van winning terug te vinden, waarvan men uit ervaring de kenmerken en kwaliteiten kent. Natuursteen wordt intuïtief gekwalificeerd als een milieuvriendelijk materiaal. De belangrijkste troef van onze stenen op het vlak van milieuvriendelijkheid is dat de verschillende stappen van hun ontginning tot hun plaatsing beperkt zijn en bovendien weinig milieubelastend. Ze verbruiken globaal genomen immers weinig energie en hun schadelijke uitstoot, bijvoorbeeld CO2, is beperkt. Een hele reeks andere criteria van patrimoniale aard speelt uiteraard ook een rol, zoals de harmonieuze integratie van nieuwe bouwprojecten in het bebouwde landschap.

NIETS KAN NATUURSTEEN EVENAREN.

NEEM DUS ALLEEN GENOEGEN MET DE ECHTE !